u bent hier

VOORUIT & ALL EYES ON HIP HOP PRESENT: Nadia Rose / more tbc


De 24-jarige Nadia Rose is een rijzende ster aan het Britse hiphop-firmament. De Britse MC rapt punchline na punchline met een zelfvertrouwen dat vele mannelijke rappers naar de uitgang doet lonken. Rose groeide op in hartje Londen met een Ghanese moeder en Jamaicaanse vader, die zelf naam maakte als dancehall-dj en MC. Die invloeden zijn te horen in Nadia’s eigen producties: vlammende UK ... Lees meer »

De 24-jarige Nadia Rose is een rijzende ster aan het Britse hiphop-firmament. De Britse MC rapt punchline na punchline met een zelfvertrouwen dat vele mannelijke rappers naar de uitgang doet lonken. Rose groeide op in hartje Londen met een Ghanese moeder en Jamaicaanse vader, die zelf naam maakte als dancehall-dj en MC. Die invloeden zijn te horen in Nadia’s eigen producties: vlammende UK grime - denk aan Lady Leshurr en Skepta - met een geheel eigen flow, excentrieke raps en een hoge energiefactor.

In 2015 ging haar YouTube-video voor ‘D.F.W.T’ in geen tijd viraal. Grote labels boden tegen elkaar op om dit jonge talent binnen te halen maar in de zomer van 2016 tekende ze bij Sony / Relentless. Kort daarna dropte ze de onweerstaanbare single 'Skwod', die in een mum van tijd meer dan één miljoen views (!) haalde. Supports voor Section Boys, Anderson .Paak, Bhusta Rhymes en Princess Nokia - én shows op Glastonbury, Wireless en Reading - bevestigden Nadia Roses status als een van de opvallendste sterren van de huidige urban UK scene.

Toon kaart Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
do 07/12/17 van 20:00 tot 23:30
Kunstencentrum Vooruit
€ 10,0