u bent hier

The Photographic I | Other Pictures

Meerdere kunstvormen


Binnen onze samenleving functioneren fotografische beelden niet louter als ornament. Ze vormen ook mee de structuur. Tegelijk kan fotografie voor eigentijdse communicatie een artistieke vrijstaat zijn, waarin tegendraadse tactieken zoals traagheid en verschuiving werkzaam zijn. The Photographic – Deel I 07.10 tot 07.01.2018 Binnen onze samenleving functioneren fotografische beelden niet louter ... Lees meer »

Binnen onze samenleving functioneren fotografische beelden niet louter als ornament. Ze vormen ook mee de structuur. Tegelijk kan fotografie voor eigentijdse communicatie een artistieke vrijstaat zijn, waarin tegendraadse tactieken zoals traagheid en verschuiving werkzaam zijn.

The Photographic – Deel I
07.10 tot 07.01.2018

Binnen onze samenleving functioneren fotografische beelden niet louter als ornament. Ze vormen ook mee de structuur. Tegelijk kan fotografie voor eigentijdse communicatie een artistieke vrijstaat zijn, waarin tegendraadse tactieken zoals traagheid en verschuiving werkzaam zijn. Het fotografische verschijnt er als een experimenteel gegeven waarin het analoge en het digitale, het reële en het virtuele samenkomen. The Photographic is een tentoonstelling in twee delen verspreid over twee jaar en wil een eigentijdse situering van de fotografie bieden binnen het veld van de actuele kunst, op een moment waarop het medium alomtegenwoordig is maar in verhouding tot de nieuwe media als een historisch gegeven wordt gezien. In samenwerking met de onderzoeksgroep Thinking Tools (KAVSK Antwerpen) wordt een diepgaand publieksprogramma uitgewerkt. Er verschijnt ook een tentoonstellingscatalogus.

Toon kaart S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Jan Hoetplein 1
9000 Gent
van 07/10/17 tot 07/01/18 open di, woe, do, vrij van 09:30 tot 17:30, za, zo van 10:00 tot 18:00
S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
€ 12,0
info@smak.be
+32 9 2407601
www.smak.be