u bent hier

Rico & Sticks


Nederlandse hiphop is misschien wel hét meest bloeiende genre van het moment. Maar vóór er zelfs maar sprake was van Lil' Kleine, Boef, Fresku of Kraantje Pappie, was het Opgezwolle die Nederland van raps voorzag. Dat trio, bestaande uit Rico, Sticks en producer Delic, debuteerde namelijk al in 2001. Zwolle werd even dé hiphophoofdstad van het land. Niet door grote hits te scoren, maar net ... Lees meer »

Nederlandse hiphop is misschien wel hét meest bloeiende genre van het moment. Maar vóór er zelfs maar sprake was van Lil' Kleine, Boef, Fresku of Kraantje Pappie, was het Opgezwolle die Nederland van raps voorzag. Dat trio, bestaande uit Rico, Sticks en producer Delic, debuteerde namelijk al in 2001. Zwolle werd even dé hiphophoofdstad van het land. Niet door grote hits te scoren, maar net door geen enkele toegeving te doen aan het grote publiek. Na drie albums - met Eigen Wereld unaniem beschouwd als 'Beste Nederhop-album ooit' - zette de groep in 2006 een punt achter de carrière.

Een korte reünie leverde Rico & Sticks in 2015 een uitverkochte Heineken Music Hall op, eind 2016 behaalden Rico & Sticks de legende-status door in de Ziggo Dome het grootste concert uit de geschiedenis van de Nederhop te geven. Datzelfde jaar verschenen ook de tracks ‘Breedbeeld Visie’ en ‘Hoe Meer Je Praat', voorproefjes van een full album.

Kubus zit nu als producer achter de knoppen. Met hem dook het duo ook de studio in - het langverwachte product van die aangewakkerde artistieke drang heet IZM en verscheen de voorbije zomer. De Volkskrant (****) was alvast lovend: "Het plezier spat van de veertien nieuwe nummers af. De teksten ratelen in een sneltreinvaart voorbij, Rico en Sticks vullen elkaar nog rapper aan dan we al van ze gewend waren." Of om het met Rico's woorden samen te vatten: "We doen gewoon wat we willen. En gaan door omdat we het nog net zo tof vinden als vijftien jaar geleden." Dit mis je beter niet!

Toon kaart Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
di 13/03/18 van 19:30 tot 22:00
Democrazy
€ 23,0
www.democrazy.be/agenda/1742-rico-sticks