u bent hier

Maarten Baas - Hide & Seek

Design


‘Hide & Seek’ is de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven: humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn. Maarten Baas studeerde af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie ‘Smoke’, ... Lees meer »

‘Hide & Seek’ is de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven: humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn.

Maarten Baas studeerde af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie ‘Smoke’, waarin hij meubilair verbrandde. Door de zwartgeblakerde, broze resultaten te behandelen met kunsthars, maakt Baas de stukken weer bruikbaar. Daarna volgde ‘Clay’: unieke handgemaakte meubelen die geboetseerd zijn uit synthetische klei. Een spontaan, vrolijk en lichtjes onhandig tegengewicht voor strak minimalisme waarin de hand van de meester niet enkel zichtbaar, maar ook voelbaar is. Met de baanbrekende reeks ‘Real Time’ vond Maarten Baas een nieuwe manier om met tijd om te gaan: zijn klokken tonen een man die elke minuut de wijzers opnieuw schildert en weer weghaalt.

Het oeuvre van Maarten Baas staat niet stil. De Houdini van Dutch Design is onmogelijk vast te pinnen. Je moet ’m ergens proberen zoeken tussen ratio en gevoel, tussen natuur en cultuur, tussen vrijheid en beperkingen.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op woensdag).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
van 18/05/18 tot 30/09/18 open ma, di, do, vrij van 09:30 tot 17:30, za, zo van 10:00 tot 18:00
Design Museum Gent
€ 10,0
museum.design@gent.be
+32 9 2679999
www.designmuseumgent.be