u bent hier

Maarten Baas. Hide and Seek

Design


Hide and Seek is de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven: humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn. Maarten Baas studeerde af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarin ... Lees meer »

Hide and Seek is de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven: humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn.

Maarten Baas studeerde af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarin hij meubilair verbrandde. Door de zwartgeblakerde, broze resultaten te behandelen met kunsthars, maakt Baas de stukken weer bruikbaar. Daarna volgde Clay: unieke handgemaakte meubelen die geboetseerd zijn uit synthetische klei. Een spontaan, vrolijk en lichtjes onhandig tegengewicht voor strak minimalisme waarin de hand van de meester niet enkel zichtbaar, maar ook voelbaar is. Met de baanbrekende reeks Real Time vond Maarten Baas een nieuwe manier om met tijd om te gaan: zijn klokken tonen een man die elke minuut de wijzers opnieuw schildert en weer weghaalt.

Het oeuvre van Maarten Baas staat niet stil. De Houdini van Dutch Design is onmogelijk vast te pinnen. Je moet ’m ergens proberen zoeken tussen ratio en gevoel, tussen natuur en cultuur, tussen vrijheid en beperkingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
Van 18 mei 2018 tot 30 september 2018
Design Museum Gent
€ 10,0
museum.design@gent.be
+32 9 2679999
www.designmuseumgent.be