u bent hier

Lancering van de Namenlijst

Geschiedenis


Vanaf 4 augustus 2014, precies honderd jaar na het uitbreken van WO I in België, zullen alle slachtoffers van wie het overlijden te wijten is aan de Eerste Wereldoorlog in België dag-aan-dag herdacht worden via een projectie in het museum. De namenlijst bevat zowel militairen als burgers (ongeacht hun nationaliteit). Naar schatting gaat het om 600.000 slachtoffers. Lees meer »

Vanaf 4 augustus 2014, precies honderd jaar na het uitbreken van WO I in België, zullen alle slachtoffers van wie het overlijden te wijten is aan de Eerste Wereldoorlog in België dag-aan-dag herdacht worden via een projectie in het museum. De namenlijst bevat zowel militairen als burgers (ongeacht hun nationaliteit). Naar schatting gaat het om 600.000 slachtoffers.
Het is de eerste keer in de geschiedenis dat zo'n inclusief dodenregister wordt opgemaakt.
Aansluitend op de voorstelling van deze projectie zal een website gelanceerd worden (onderdeel van de bestaande website www.inflandersfields.be) die mensen wereldwijd zal toelaten om hun eigen verwanten op te zoeken en eventueel ontbrekende gegevens in te vullen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart In Flanders Fields Museum
Lakenhallen, Grote Markt 34
8900 Ieper
van 04/08/14 tot 31/12/18
€ 9,0
www.inflandersfields.be