u bent hier

Kader Attia | Repairing the Invisible

Meerdere kunstvormen


Kader Attia (°1970, Seine-Saint-Denis) neemt afwisselend de rol op van kunstenaar, historicus, antropoloog, filosoof en etnograaf. Sinds enkele jaren onderzoekt hij hoe elke levensvorm is geworteld in een ‘continuüm van herstellingen’. De kunstenaar past deze gedachte onder meer toe op een neokoloniale context waarin niet-Westerse culturen hun vrijheid proberen te herwinnen. Kader Attia 31.03 ... Lees meer »

Kader Attia (°1970, Seine-Saint-Denis) neemt afwisselend de rol op van kunstenaar, historicus, antropoloog, filosoof en etnograaf. Sinds enkele jaren onderzoekt hij hoe elke levensvorm is geworteld in een ‘continuüm van herstellingen’. De kunstenaar past deze gedachte onder meer toe op een neokoloniale context waarin niet-Westerse culturen hun vrijheid proberen te herwinnen.

Kader Attia
31.03 tot 01.10.2017

Kader Attia (°1970, Seine-Saint-Denis) neemt afwisselend de rol op van kunstenaar, historicus, antropoloog, filosoof en etnograaf. Sinds enkele jaren onderzoekt hij hoe elke levensvorm is geworteld in een ‘continuüm van herstellingen’. De kunstenaar past deze gedachte onder meer toe op een neokoloniale context waarin niet-Westerse culturen hun vrijheid proberen te herwinnen. S.M.A.K. nodigde Attia uit om zijn project over de filosofische idee rond herstel verder te ontwikkelen in het kader van een tentoonstelling die het tienjarige bestaan van de opleiding Textielontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) herdenkt. Samen met de tentoonstelling Rechts/Averechts in het Designmuseum Gent, wil S.M.A.K. een reflectie bieden op actuele toepassingen van textiel in de beeldende kunsten.

Toon kaart S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Jan Hoetplein 1
9000 Gent
van 31/03/17 tot 01/10/17 open di, woe, do, vrij van 09:30 tot 17:30, za, zo van 10:00 tot 18:00
S.M.A.K. - Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
€ 8,0
info@smak.be
+32 9 2407601
www.smak.be