u bent hier

Het Gevolg / B12vzw

Tekst en muziektheater


Een hedendaagse Peter Pan en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid en hoe je jezelf daarin kan verliezen.Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel?Auteur J.M. Barrie droeg het originele werk op aan “de vijf broers”... Lees meer »

Een hedendaagse Peter Pan en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid en hoe je jezelf daarin kan verliezen.
Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel?
Auteur J.M. Barrie droeg het originele werk op aan “de vijf broers”. Hij ontmoette de vijf kinderen toevallig in het park en hij zou ze nooit meer laten gaan. Hij werd voogd van de jongens en zij vormden de inspiratie voor Peter Pan. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.
Evelien Bosmans (‘Marina’, ‘Chaussée d’Amour’), Joke Emmers (‘Beau Séjour’), Thomas Janssens en Matthias Meersman trekken Neverland in. De lost boys uit Peter Pan vergezellen hen. Ze zijn even noodzakelijk voor hen als de vijf broers voor Barrie waren. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
do 12/10/17 om 20:00
Cultuurcentrum De Spil
€ 13,5
051/265700
info@despil.be