u bent hier

Film

15 +

Drama, Cinefiel


Een dochter wordt verscheurd tussen haar 2 moeders. De ene heeft haar met veel liefde opgevoed, de andere, haar biologische moeder, wil haar instinctmatig terug. Een film over onvolmaakt moederschap, onontwarbare banden en worstelen met overweldigende gevoelens. Het verlegen meisje Vittoria is tien jaar oud. De zomer die ze zal meemaken zal er eentje zijn van twee moeders om uit te dagen, te ... Lees meer »

Een dochter wordt verscheurd tussen haar 2 moeders. De ene heeft haar met veel liefde opgevoed, de andere, haar biologische moeder, wil haar instinctmatig terug. Een film over onvolmaakt moederschap, onontwarbare banden en worstelen met overweldigende gevoelens.

Het verlegen meisje Vittoria is tien jaar oud. De zomer die ze zal meemaken zal er eentje zijn van twee moeders om uit te dagen, te haten, lief te hebben en te vergeven. Met haar liefhebbende moeder Tina heeft Vittoria een hechte band. Maar hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Wanneer Angelica gedwongen wordt om te verhuizen vanwege financiële problemen, vraagt ze om Vittoria te mogen ontmoeten. Tina is het hiermee eens, getroost door het idee dat de vrouw binnenkort de stad zal verlaten. Zoekend naar iets diep en onverklaarbaars, brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door tegen Tina's wil...


De jonge cineaste Laura Bispuri is één van de grote Italiaanse talenten. Haar filmstijl doet denken aan de hoogdagen van het Italiaanse neorealisme met regisseurs als Rossellini en De Sica.

Regie: Laura Bispuri

Acteurs: Valeria Golino, Alba Rohrwacher, Sara Casu.


Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld – 100 min.    

Figlia mia
GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem
do 17 januari 2019om 15:00do 17 januari 2019om 20:00
de kam
€ 15,0
Bestel tickets
www.dekam.be/nl/event/22817/film