u bent hier

De Mannschaft

Tekst en muziektheater


Een vrouw wacht op de terugkeer van haar man die vertrok voor een zeilwedstrijd rond de wereld. Na meer dan 8 maanden van huis verbrak hij, in het zicht van de eindstreep, alle radiocommunicatie. 12 dagen later vond het koopvaardijschip de RMS Picardy, midden op zee, de achtergelaten boot. Van haar man, Donald, geen spoor... Lees meer »

Een vrouw wacht op de terugkeer van haar man die vertrok voor een zeilwedstrijd rond de wereld. Na meer dan 8 maanden van huis verbrak hij, in het zicht van de eindstreep, alle radiocommunicatie. 12 dagen later vond het koopvaardijschip de RMS Picardy, midden op zee, de achtergelaten boot. Van haar man, Donald, geen spoor.


Zijn laatste neergeschreven woorden “It is finished, it is the mercy” zinderen door haar hoofd terwijl ze, kniediep in de branding, achter de horizon probeert te kijken om daar het antwoord te vinden op de eeuwige vraag: Waarom?


Een monoloog die als een emotioneel forensisch onderzoek de reconstructie van een ondergang in beeld brengt.


Nieuwkomer De Mannschaft is een goed bewaard geheim dat na het winnen van de juryprijs op Theater aan Zee niet lang geheim meer zal blijven.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
za 13/01/18 om 20:00
Cultuurcentrum De Spil
€ 13,5
051/265700
info@despil.be